A már közölt listánál jóval több beruházás futott zátonyra

Megosztás

Leállt a 4-es főút négysávosításának előkészítése Debrecen és Hajdúszoboszló között és a debreceni keleti elkerülő tervezése sem indulhat el.

Szomorú hír ez a Karcag és környéke lakosainak is. A 4-es út fejlesztése a térség legfontosabb kérdése és elmaradása egy újabb be nem tartott fideszes ígéret.

Erről számolt be közösségi oldalán Lukács László György, Karcag listáról bejutott ellenzéki képviselője.

A bejelentéshez csatolta a dehir.hu cikkét, ami részletesen feltárja, mit is hallgattak el eddig, milyen Debrecen és környéke fejlesztésnek mennek forráshiány és a megszorítások miatt a kukába.

Mint a dehir.hu megírta, egyebek mellett a 4-es számú főút Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakasz négysávosítását, a 4-es számú főút Debrecen és Nyíregyháza közötti szakasz négysávosítását, valamint a Debrecen keleti elkerülő szakasz megvalósítását is felfüggesztették.

Ez érzékenyen hat a karcagi körzetre is.

Mindezek a beruházásstopok a hajdú-bihari közgyűlés anyagából “estek ki”. 

Mint ismert, az orosz-ukrán háború és az annak nyomán kialakult energiaválság miatt több száz állami beruházást függesztett fel a kormány. Szeptemberben egy államtitkári válaszból kiderült, hogy többek között számos Szolnok megyei fejlesztést is elhalasztottak. 

Most a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elé kerülő anyagból kiderül, ennél is bővebb a lista. A megyei közgyűlés egy tájékoztatót hallgathat meg a közlekedésfejlesztés aktuális helyzetéről Hajdú-Bihar megyében. A megyei önkormányzat honlapján elérhető előterjesztésből kiderül, hogy számos közlekedési beruházás csúszik.

Kérdés, mi derül még ki Szolnok megyét illetően is?

Képünkön a szolnoki északi elkerülő szakasz ünnepélyes átadása. Lehet, hogy nemigen látunk hasonló képeket a közeljövőben?

Fotó: Nif.Zrt.

Kapcsolódó cikkek